30.10.2013

Karpaloinen porkkanapiirakka



Tein tässä jokunen ilta sitten mun yhtä makusuosikkiani, karpaloista porkkanapiirakkaa. Piirakka on hyvin helppo tehdä. Ohjeen nappasin K Ruoka-lehdykästä.

Tässä ohje:

5-7 porkkanaa
3 kananmunaa
2dl sokeria
1dl fariinisokeria
1dl öljyä
1/2dl maitoa
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1/2tl inkivääriä
1/2tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa

Ekaksi kuoritaan ja raastetaan porkkanat hienoksi raasteeksi. Tää oli musta se työläin osa. Hehe! Sitten vaahdotetaan munat ja sokerit (huomaa sokerit). Lisätään öljy, maito ja porkkanaraaste. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään taikinan joukkoon varovasti sekoittaen. Sitten vain kaadetaan piirakkavuokaan (halkaisija n.30cm). Mulla oli hiukan pienempi vuoka, mutta onnistu. Sitten uuniin, 200 astetta ja noin 25 minsaa.

Kuorrutus

25g voita
1rs karpalotuorejuustoa
1dl tomusokeria

Sulatetaan rasva ja sulaneen rasvan sekaan sekoitetaan karpalotuorejuusto ja tomusokeria. Kuorrute levitetään jäähtyneen piirakan pinnalle. Mä vein piirakan parvekkeelle jäähtyy ja kyyläsin, ettei talitintit varasta mun porkkanapiirakkaa. Ripottelin päälle karpaloita. Piirakan päälle myös suositeltiin cashewpähkinöitä.

Sit eiku syömään! 

Ei kommentteja: