2.12.2012

Hodareita ja olutta

Tänään en ole nokkaani ulkoiluttanut. Katsoin vain ikkunasta, kun ihmisiä juoksenteli ulkona. Parvekkeelle kurkkasin oven välistä, hrrr. Olen ollut flunssassa ja kuumekin on hetkittäin veti voimavaroja minimiin. Sairaslomapäiviä on tullut vietettyä.

Eilen kokoontui miehen ystäviä juhlistamaan miehen syntymäpäivä. Tein kutsun salaa facebookkiin ja paikalle saapuikin kivasti porukkaa mukanaan erikoisoluita. Rakensimme ruuan miehen toiveiden pohjalta. Miehen suusta on tullut useammin toive "Tehdään hodareita!". Viimein toteutimme toiveen. Ohjeet nappasin netistä. Hodarisämpylät tein itse. Luin vain ohjeen lause kerrallaan niin aika oli loppua kesken. Hehe! Ohjeessa pyydettiin alustamaan taikinaa sellaset kakskyt minsaa. Olin vähä yli kymmenen minuuttia alustettuani aivan uuvuksissa. Vaikeroiden alustin sen viistoista minsaa. Laitoin jo uunin päälle ennen alustusta. Luin alustuksen jälkeen ohjetta eteenpäin. Sammutin uunin. Ohjeessa lukee, että annetaan nousta kaksinkertaiseksi. Taikinan noustua kaksinkertaiseksi laitoin taas uunin päälle kunnes luin ohjetta taas muutaman lauseen eteenpäin. Sammutin uunin. Pyöriteltyä hodarisämpylät jätin sämpylät kohoamaan liinan alle puoleksitoista tunniksi. Sitten sain hodarit viimein uuniin. Oli kyllä tosi herkkuja!

Kaalisalaatin teimme myös itse. Ohje löytyi täältä. Mies silppusi kaalin ja porkkanat. Sipulit jätettiin pois salaatista, kun sipulia oli muuten tarjolla yllin kyllin eri muodoissa. Salaatista tuli herkkua, varmasti tulee tehtyä uudestaankin. Ohje on helppo, kokeilkaa!

Hodareihin oli pitkiä nakkeja Lidlistä. Väliin oli myös sipulirouhetta, tuoretta sipulia, juustoraastetta, hapankaalia, sinappia, ketsuppia ja majoneesia. Lisäksi oli ranskankermaista perunasalaattia ja erilaisia oluita. Itse pysyin ihan limulinjalla. Olen hiljalleen vähentänyt alkoholin kulutusta melkein olemattomaksi. Inhoan krapulapäiviä ja sitä, että vapaapäivät menee hukkaan.

Ilta oli ihanan rento ja nauru raikui. Kuvasaldoa on nolla! Ei vaan muistunut mieleen ottaa kuvia. Ilta loppui puolen yön aikaan.

Kamera ei myöskään halua nyt toimia tietokoneen kanssa yhteen eikä siirrä kuvia. Oon ihan kädetön elektroniikan kanssa, hö! Yritetään selvittää ongelma niin saan tykittää tännekin tuhannesti kuvia.

Nyt pidän peukkuja Krisselle Tanssii tähtien finaalissa. Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Ei kommentteja: