24.11.2012

Kirpparia, kotia ja kokkausta

Aamu alkoi aikaisella heräämisellä hitaasti hapuillen. Rakastan vapaapäivän aamuissa sellaista kiireetöntä tunnelmaa. Jotenkin se hoppu tuli kuitenkin, kun halusi ajoissa Valtterille. Siitä on kuukausia, kun viimeksi olen poikennut Valtterilla. Se on vain jotenkin jäänyt.


Ulkona on nyt sinänsä hassu ilma. Ei kylmä eikä lämmin. Hassua se ei kyllä ollut, kun pienen pientä tihkusadetta tuli Valtterin pihassa ja silmälasit huuruttui tullessa täpötäyteen Valtteriin. Nyt muistan miksen ole enää makasiineilla aina viikonloppuisin poikennut. Se vyöryvä ihmismassa, kaiken maailman roskan myyjät ja pelko taskuvarkaista saa skitsoamaan pahimman kerran. Niistä monista kymmenistä pöydistä tänäänkin oli kolme mielenkiintoista, joista yhdestä löysin 30-luvun henkisen mekon ja takin. Kahdesta muusta pöydästä mukaan tarttui euron rahallisella panostuksella valkomustaa polkadot-hametta, sinivalkeaa raitapaitaa sekä ihana "mummolatapetti"kuosinen kukkamekko.

Poikkesimme kirpparoinnin jälkeen Eurokankaassa ja Varustelekassa. Eurokankaasta haikailin collagekangasta miehen onepiece-asuun. Huh kuinka hankalaa on löytää sopiva kangas. Mies vaan kovin toivoo niin kyllä käännän vielä kiven ja kannon, että jostain sopivaa collagekangasta löydän (hinnat myös herättää syviä huokauksia). Mistä löytää järkevän hintaista tummaa collegea? ÄÄÄ!

Kotona kokkasimme tutulla reseptillä lasagnea. Jauhelihakastikkeeseen tulee porkkanaa, sipulia, jauhelihaa ja tomaattimurskaa. Sit sopivasti mausteita. Juustokastikkeeseen voita, jauhoja, maitoa, ranskankermaa, juustoa, pippuria ja suolaa. Mittasuhteet on aina "sillee sopivasti käsituntumalla". Sit ladotaan vuokaan lasagnelevyjen kanssa ja juustoraastetta päälle. Omninom!

Jälkkäriksi pilkoin päärynöitä, banaania ja sekoitin ne cocktailhedelmien kanssa. Lisukkeena on Lidlin herkkuHERKKUherkku ja ihanan täyteläinen vaniljavanukas.


Nyt ilta jatkuu vapaalla lonkan vedolla, leffamaratonilla ja käsityönysväämisellä.

Ihanaa lauantaita!

Ei kommentteja: