24.9.2012

Kotiviikko

Elän hiljaiseloa ja aloittelen kylmän koleassa aamussa lomaviikkoani. Ulkona kuulemma tarvitsisi välihousut tokaisi mies soittettuaan töistä. Miehen kanssahan olemme olleet yksissä alle vuoden vasta, marraskuussa olisi vuosipäivä. Asutamme samaa asuntoa kahden kissa-apinan kanssa. Erosin melkein puolitoista vuotta sitten ja olin aivan varma ettei mitään mukavaa ole tulossa enkä kaivannutkaan mitään, vaikkakin yksinäisyys välillä kotona kaihersi. Olinhan tottunut melkein viitisen vuotta olemaan päivittäin toisen ihmisen kanssa. Olin vain päättänyt ettei mitään pysyvämpää saisi edes tulla elämääni. Toisin kävi ja alku pohdinnan jälkeen ("kiirehdinkö? onko tässä järkeä?") annoin mennä ja nopealla aikataululla moni asia tapahtuikin. Kallion kadut muuttui levollisiin kehä ykkösen läheisiin katuihin ja löysimme asunnon missä on sauna, omaa pihaa ja parveke. Olen nyt onnellisempi kuin aikoihin. Ihan kaikin puolin, olen tyytyväinen omiin ratkaisuihini.

Loman aion viettää kotinurkissa ommellen, maalaillen ja leffoja katsellen. Aion jumittaa kahvikuppi kädessä tunti tolkulla tekemättä mitään erikoista ja tavata ystäviäni leppoisalla tunnelmalla. Mieli toki tekisi matkustaa Kuopioon ja Lapinlahdelle äitiä, iskää ja veljeä moikkaamaan. Olen vain päättänyt etten liiku nyt mihinkään. Veli kylläkin nykyisin on siirtynyt jo puolittain lähemmäksi. Espoossa viikonloput tuntuu menevän uuden tyttöystävän seurassa. Isäni tulee torstaina meille kylään mikä on kivaa vaihtelua. Suunnitellaan ja tuumaillaan iskän kanssa ilman kiirettä ja varmastikin katsellaan suomalaisia leffoja. Ollessani pieni me katseltiin aina yhden maissa päivällä vanha suomalainen leffa (taitaa nykyisinkin tulla ykköseltä tai kakkoselta arkisin yhdeltä) ja majottauduttiin isäni kanssa sohvalle. Sain juoda kaakaota samalla ja söin näkkäriä juustolla ja kurkulla. Se oli suurinta herkkua.

Nyt kipitän hakemaan kolmannen kupin kahvia, lymyilen kotimyyrämäisessä olemuksessa sohvalle, käynnistän leffan ja otan virkkuukoukun käteen ja alan virkkaamaan talveksi valkeaa mattoa keittiöön.

Ihanaa viikonalkua!

Ei kommentteja: